Barbara Matejska

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk, studentka Psychologii

Aktualnie w trakcie 4-letniego całościowego kursu psychoterapii w nurcie psychodynamicznym.
Posiada wieloletnie doświadczenie w pracy z zaburzeniami odżywiania: anoreksją, bulimią, kompulsywnym objadaniem się.
Pracuje z pacjentami wymagającymi dietoterapii. Ustala dietę w chorobach dietozależnych, w redukcji masy ciała oraz prowadzi edukację żywieniową. Aktualnie komponuje jadłospisy dla Szpitala MSWiA w Rzeszowie oraz ZPO w Głogowie Młp.
Pracuje z osobami dorosłymi, młodzieżą i dziećmi.

Specjalizacja: 
– otyłość i nadwaga
– zaburzenia odżywiania
– praca z pacjentem przed i po operacji bariatrycznej
– dietoterapia chorób metabolicznych,
– dietoterapia w zaburzeniach hormonalnych: insulinooporność, choroby tarczycy, PCOS
– dietoterapia dzieci oraz dorosłych,

Wykształcenie:
Psychodietetyka – SWPS Warszawa
Dietetyka i Poradnictwo żywieniowe – SGGW Warszawa
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka – Uniwersytet Rolniczy Kraków